Wat is osmosewater?

Osmosewater is één van de technieken die we gebruiken om onze schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren. Osmosewater is zeer geschikt voor het veilig reinigen van zonnepanelen. Maar wat is osmosewater nu precies? Wij leggen het u uit. 

Wat is osmosewater?

De naam doet vermoeden dat het water is waar iets aan is toegevoegd, niets is echter minder waar. Osmosewater is ontzettend zuiver water omdat alle onzuiverheden eruit zijn gefilterd. Onder hoge druk wordt water voor een ultrafijn membraan gespoten. Hierdoor worden onder andere zouten, virussen, bacteriën en stoffen als chloor en kalk verwijderd. Wat overblijft is erg puur water dat het vermogen heeft om grondig schoon te maken. 

Waarom osmosewater gebruiken?

Osmosewater is zo ‘dun’ dat het makkelijker beweegt dan gewoon water. Hierdoor kan het in alle kleine hoekjes komen en trekt het als het ware vuil aan. Er zijn dus geen grove middelen nodig om vuil te verwijderen, osmosewater doet al het zware werk.

Daarnaast is osmosewater een heel duurzaam product om mee schoon te maken. Er komen namelijk geen schadelijke stoffen aan te passen die slecht zijn voor mens en milieu. De kans op schade aan bijvoorbeeld zonnepanelen neemt hierdoor ook af. Dat komt natuurlijk ten goede aan de levensduur van deze panelen.

5 tips voor minder stof op kantoor van schoonmaakbedrijf Select Cleaning

Schoonmaken met osmosewater

Naast dat osmosewater dus duurzaam en milieuvriendelijk is, zit er nog een groot voordeel aan dit middel. Osmosewater zorgt er namelijk voor dat er streeploos schoongemaakt kan worden. Dit maakt het een ideaal middel voor het wassen van ramen of reinigen van zonnepanelen. Zeker in de warme maanden kan water snel opdrogen waardoor strepen en druppels zichtbaar blijven, dat voorkom je met osmosewater.

Op grote hoogtes is osmosewater ook erg geschikt. Select Cleaning maakt gebruik van een telescoopstang zodat ook zonnepanelen en hoge ramen gereinigd kunnen worden. Dit eventueel in combinatie met een zachte borstel om hardnekkiger vuil veilig te verwijderen. 

Schoonmaakwerkzaamheden uitbesteden

Wij snappen dat u er alles aan wil doen om uw zonnepanelen en ruiten zo lang mogelijk in goede en nette conditie te houden. Een klus die veel tijd kost en soms lastig uit te voeren is op grote hoogtes. Een goede optie is het uitbesteden van uw zonnepaneel reiniging en glasbewassing. U bent dan verzekerd van een professionele aanpak waarbij met veel zorg en veiligheid uw zonnepanelen en ramen worden schoongemaakt. Dit alles met het duurzame en veilige osmosewater. 

Bent u benieuwd naar wat wij voor uw bedrijfspand kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ook kunt u bij ons terecht voor periodieke schoonmaakwerkzaamheden. Zo bent u altijd voorzien van schone zonnepanelen en stralende ruiten 

Wij leveren geen schoonmaakdiensten aan particulieren.