WAT WIJ VOOR U KUNNEN DOEN

4 tips voor een schoon klaslokaal

Een schoon klaslokaal is niet alleen fijn, maar ook erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat de verspreiding van bacteriën en ziekteverwekkers wordt tegengegaan. Daarnaast zorgt een opgeruimde omgeving daadwerkelijk voor betere werk- en leerresultaten. Genoeg redenen om de school en de lokalen schoon en opgeruimd te houden. Hieronder geven wij je 4 tips om dit zo snel en effectief mogelijk te doen. 

Het klaslokaal opruimen

Een klaslokaal ligt nogal snel vol met spullen. Niet alleen zijn er veel verschillende materialen nodig tijdens de dag, met een klas vol kinderen ontstaat er ook gauw rommel. Dit zorgt er niet alleen voor dat hierdoor sneller vuil en stof blijft liggen, het bemoeilijkt ook het schoonmaken. Door het klaslokaal zo netjes mogelijk te houden, is het ook veel makkelijker om de ruimte schoon te maken. Zo wordt het lokaal niet alleen beter schoon, maar gaat het ook een stuk sneller. Dit kan bereikt worden door een dagelijks opruim rondje aan het einde van de dag. Ook kun je door de dag heen het lokaal netjes houden door de kinderen mee te laten helpen. Maak ze zelf verantwoordelijk voor een lege tafel of het juist opruimen van materialen.

Hygiëne op school

Bij een schone school, horen de juiste hygiënemaatregelen. Denk hierbij aan het regelmatig wassen van handen na toiletbezoek of buitenspelen. Het opruimen van etensresten en kruimels. Het schoonmaken of uittrekken van schoenen wanneer ze van buiten komen. En het poetsen van bijvoorbeeld de tafels na een knutselactiviteit. Deze ‘regels’ zorgen ervoor dat het klaslokaal makkelijker schoon te houden is en het vuil minder snel een kans krijgt. 

Periodieke schoonmaakwerkzaamheden

Om er altijd van verzekerd te zijn dat ik een opgeruimde en schone klas lesgegeven kan worden, is periodieke schoonmaak een uitkomst. Dit kunnen de docenten of werknemers zelf oppakken of er kunnen natuurlijk professionals voor worden ingeschakeld. Door dagelijks of wekelijks de belangrijkste onderdelen in het klaslokaal schoon te maken, ben je verzekerd van een opgeruimde en schone ruimte. Denk hierbij aan het afstoffen en afnemen van oppervlaktes, het reinigen van de vloeren en het schoonmaken van de tafels. Daarnaast worden de prullenbakken geleegd en de schone handdoeken aangevuld. Zodat ook na het schoonmaken, de ruimte netjes kan worden gehouden. 

De grote schoolschoonmaak

Een dagelijks of wekelijkse schoonmaakbeurt is belangrijk, maar er zijn ook onderdelen die dan worden overgeslagen. Denk aan het reinigen van de ruimtes onder en achter kasten of het zemen van de ramen. De grotere schoonmaakklussen die belangrijk zijn, maar waar niet wekelijks tijd voor is. Zeker wanneer de school leeg staat in bijvoorbeeld de vakantie, is dit een mooi moment om aan te pakken. Alle meubels kunnen aan de kant en de vloer kan eens helemaal leeg. Waardoor echt ieder hoekje van het klaslokaal opgeruimd en gereinigd wordt. 

Schoonmaken van de school in de vakantie?

Willen jullie het nieuwe schooljaar ook schoon en fris beginnen? Overweeg dan eens het uitbesteden van jullie schoonmaakwerkzaamheden aan Select Cleaning. Wij denken graag mee in de mogelijkheden, zodat jullie kunnen genieten van een schoon schoolgebouw. 

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw school kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op

Wij leveren geen schoonmaakdiensten aan particulieren. 

WAT WIJ VOOR U KUNNEN DOEN

Onze schoonmaakdiensten

Er is een reden voor u als bedrijf om te doen waar u goed in bent. Dat maakt u gelukkig en vrolijk. Daar geloven wij bij Select Cleaning ook in. Doordat wij als schoonmaakbedrijf goed zijn in wat wij doen kunnen wij anderen gelukkig en vrolijk maken zodat zij weer in een frisse omgeving hun ding kunnen doen. Het is de basis van wat we doen, hoe we dat doen en vooral ook waarom we het doen. Let op: wij verzorgen onze glasbewassing enkel zakelijk. Particulieren vragen wij een andere oplossing te zoeken.

  • Scherpe prijzen
  • Schoonmaak op elk moment
  • Breed aanbod van diensten
  • Periodieke én eenmalige mogelijkheden
  • Totaaloplossingen
Meer over ons Schoonmaak offerte

Dakgoot schoonmaken op kantoor

De zomer ligt inmiddels achter de rug, de herfst is in aantocht. Herfst betekent meer regen, vallende bladeren en daardoor dus ook meer vuil op het dak en in de dakgoot.

Meer informatie

Een gezonde en veilige werkplek

Een schone en gezonde werkplek draagt bij aan goede resultaten van werknemers. Ze zijn niet alleen gelukkiger, ze worden ook minder snel ziek.

Meer informatie

4 tips voor een schoon klaslokaal

Een schoon klaslokaal is niet alleen fijn, maar ook erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat de verspreiding van bacteriën en ziekteverwekkers wordt tegengegaan.

Meer informatie