WAT WIJ VOOR U KUNNEN DOEN

Dakgoot schoonmaken op kantoor

De zomer ligt inmiddels achter de rug, de herfst is in aantocht. Herfst betekent meer regen, vallende bladeren en daardoor dus ook meer vuil op het dak en in de dakgoot. Hoewel je hier nu misschien nog niet aan wil denken, is het fijn om voorbereidt te zijn. Nu goed onderhoud (laten) plegen aan je dak en dakgoot, kan veel ellende en schade voorkomen. Hieronder leggen we uit waar je om moet letten en wat wij voor je kunnen betekenen rondom het schoonmaken van de dakgoot.

Hoe vaak een dakgoot schoonmaken

Wij raden aan om minsten eenmaal per jaar de dakgoot te (laten) reinigen. Dit is om de grootste hoeveelheid vuil te kunnen verwijderen. Voorkomen is beter dan genezen, zeker als het om mogelijke verstoppingen of lekkages van een dakgoot betreft. Zeker bij gebouwen waar veel bomen staan of vogels wonen, kan de dakgoot snel verstopt raken met bladeren en nestjes. 

Wanneer de dakgoot reinigen

Voornamelijk in de herfst is er een grote kans op verstopping van de dakgoot. Natuurlijk door de afwaaiende bladeren, maar ook de grotere hoeveelheid regen die er valt. Het is dus verstandig om aan het begin van de herfst, de dakgoot te controleren. Zo kun je voorkomen dat de dakgoot overstroomt of dat er lekkages ontstaan na een hevige herfstbui. Het best is om de dakgoot te reinigen op een droge en vorstvrije dag. Gedurende de herfst kan het slim zijn om nogmaals de dakgoot te controleren. Je kunt dan simpelweg wat bladeren uit de dakgoot halen, zonder dat deze meteen volledig schoongemaakt hoeft te worden.

Ook in het voorjaar is het verstandig de dakgoot te controleren en eventueel schoon te maken. Dit is de periode waarop vogels hun nestjes bouwen en dat gebeurt ook regelmatig in een dakgoot. Dat hoeft an sich geen probleem te zijn, haal dus nooit zomaar een nest weg. Wacht altijd tot na de broedperiode, als je er zeker van bent dat het nest niet meer gebruikt wordt, kun je deze voorzichtig verwijderen.

Hoe een dakgoot schoonmaken?

Bij een dakgoot schoonmaken gaat het vooral om het verwijderen van vuil. Denk hierbij aan bladeren, takjes, losliggende materialen en overgebleven vogelnestjes. Dit vuil kun je gemakkelijk met een schepje of je handen verwijderen. Als de dakgoot leeg is van vuil kun je het met een tuinslang of gieter doorspoelen, in de richting van de regenpijp. Hardnekkig vuil kan eventueel verwijderd worden met water en een spons. Reinigingsmiddelen zijn meestal niet nodig, die kunnen schadelijk zijn voor het milieu of de dakgoot beschadigen. Het liefst maak je de dakgoot schoon op een droge dag, je kunt dan het makkelijkst de droge bladeren verwijderen.

Dakgoot schoonmaken door Select Cleaning

Wij snappen dat niet iedereen de tijd of zin heeft om de dakgoot schoon te maken. Zeker ook omdat het een klus is waar je zonder ladder vaak niet bij komt. Het team van Select Cleaning heeft veel ervaring met het grondig en veilig reinigen van dakgoten en daken. We helpen je graag verder, zodat vervelende overstromingen, verstoppingen of schade voorkomen kan worden.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw bedrijfspand kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden. Bij Select Cleaning kun je ook terecht voor specialistisch werk zoals glasbewassing, tapijtreiniging of zonnepaneel reiniging.

Wij leveren geen schoonmaakdiensten aan particulieren. 

WAT WIJ VOOR U KUNNEN DOEN

Onze schoonmaakdiensten

Er is een reden voor u als bedrijf om te doen waar u goed in bent. Dat maakt u gelukkig en vrolijk. Daar geloven wij bij Select Cleaning ook in. Doordat wij als schoonmaakbedrijf goed zijn in wat wij doen kunnen wij anderen gelukkig en vrolijk maken zodat zij weer in een frisse omgeving hun ding kunnen doen. Het is de basis van wat we doen, hoe we dat doen en vooral ook waarom we het doen. Let op: wij verzorgen onze glasbewassing enkel zakelijk. Particulieren vragen wij een andere oplossing te zoeken.

  • Scherpe prijzen
  • Schoonmaak op elk moment
  • Breed aanbod van diensten
  • Periodieke én eenmalige mogelijkheden
  • Totaaloplossingen
Meer over ons Schoonmaak offerte

Dakgoot schoonmaken op kantoor

De zomer ligt inmiddels achter de rug, de herfst is in aantocht. Herfst betekent meer regen, vallende bladeren en daardoor dus ook meer vuil op het dak en in de dakgoot.

Meer informatie

Een gezonde en veilige werkplek

Een schone en gezonde werkplek draagt bij aan goede resultaten van werknemers. Ze zijn niet alleen gelukkiger, ze worden ook minder snel ziek.

Meer informatie

4 tips voor een schoon klaslokaal

Een schoon klaslokaal is niet alleen fijn, maar ook erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat de verspreiding van bacteriën en ziekteverwekkers wordt tegengegaan.

Meer informatie