Minder waterverbruik met schoonmaken

Hoe verbruik je minder water? Een vraag die met een goede reden regelmatig wordt gesteld. Aan de ene kant omdat we allemaal weten dat het belangrijk is om geen water te verspillen. Aan de andere kant omdat, zeker warm water, ook hoge kosten met zich mee kan brengen. Vooral op een plek waar veel mensen werken kan dit snel oplopen. Bij Select Cleaning denken we graag met u mee. Daarnaast vinden wij duurzaamheid zelf erg belangrijk, hier hoort bewust omgaan met waterverbruik dus zeker bij.

Water besparen in de keuken

Er wordt natuurlijk wat afgewassen op een kantoor. De hele dag door koffiekopjes, waterglazen en borden van de lunch. Met dit onderdeel kun je een hoop water besparen. Denk aan de vaatwasser pas aanzetten als deze volledig gevuld is. Wordt er met de hand afgewassen doe dit dan niet onder de lopende kraan, maar in de gootsteen.

Wat betreft het water voor de dranken kan er ook een verschil gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan thermoskannen voor de koffie en thee. Zo wordt er niet de hele dag door nieuw water gepakt om deze te zetten. Net zo lekker, een stuk sneller en het kan op lange termijn echt een verschil maken.

5 tips voor minder stof op kantoor van schoonmaakbedrijf Select Cleaning

Buiten water besparen

Niet ieder kantoorpand heeft de luxe van een buitenruimte, maar als dat wel zo is hebben we daar ook enkele handige tips voor. In Nederland kennen we genoeg regenachtige dagen en deze kunnen we dus goed gebruiken. Door regenwater op te vangen kunt u water besparen voor het groen. Niet alleen het groen buiten bij warmere dagen, maar ook de kantoorplanten binnen kunnen zo verzorgd worden. Een stuk duurzamer en daarnaast ook nog eens beter voor de planten.

Water besparen met schoonmaken

Besparen op het water zonder te besparen op het schone eindresultaat, het kan zeker. Denk er bijvoorbeeld eens aan om schoonmaakmiddel te gebruiken in een spuitfles. Dit bespaart een hoop water vergeleken met sop maken in een emmer. Daarnaast is het ook een stuk hygiënischer. Laat de kraan ook niet lopen bij schoonmaakwerkzaamheden of het uitspoelen van doeken. Dit kan prima in de wastafel of nog beter, gooi het bij een toch al volle was.

Professionele kantoor schoonmaak door Select Cleaning

Het team van Select Cleaning denkt altijd na over het verbeteren en verduurzamen van de schoonmaak. Wij gaan voor niets minder dan een schoon eindresultaat. Waarbij u en uw team weer in alle rust en veiligheid het werk kunnen doen.

De professionals van Select Cleaning heb jarenlange ervaring met het grondig en goed reinigen van bedrijfspanden. U kunt ons inzetten voor periodieke schoonmaakwerkzaamheden, maar ook voor specialistisch werk als glasbewassing, tapijtreiniging of zonnepaneel reiniging. Bent u benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden. 

Wij leveren geen schoonmaakdiensten aan particulieren.