Bereken hier je mogelijke rendement winst

Stap 1 van 2

Meer rendement uit je zonnepanelen halen?

Zonnepanelen wekken stroom op door middel van het zonlicht dat wordt opgevangen. Het rendement kan flink teruglopen wanneer de zonnecellen niet volledig kunnen worden bereikt. Dit heeft onder andere te maken met hoe schoon de zonnepanelen zijn. Stof, vuil,
zand, bladeren of sneeuw belemmert de opname van zonlicht.

Wilt u optimaal kunnen profiteren van het rendement van uw zonnepanelen, dan zijn schone panelen de snelste weg hier naartoe. Het reinigen van zonnepanelen levert naast een hoger rendement ook een verlengde levensduur op.

Bereken mijn rendement winst
Zonnepanelen laten reinigen door schoonmaakbedrijf Select Cleaning

Voordelen van zonnepanelen reinigen

  • Behaal het maximale rendement uit uw zonnepanelen

  • Het verbetert de levensduur van uw zonnepanelen
  • Het voorkomt schade en daarmee mogelijk rendementsverlies
Nu berekenen
Zonnepanelen professioneel reinigen

Het reinigen van zonnepanelen is een klus die het best één tot twee keer per jaar kan worden uitgevoerd. Zo profiteert u het hele jaar door van het maximale rendement en houdt u de zonnepanelen in de beste conditie.

Velen denken dat zonnepanelen makkelijk zelf gereinigd kunnen worden maar dit heeft helaas vele risico’s. Naast dat het een gevaarlijke klus kan zijn op grote hoogte, bestaat er ook het risico dat u de panelen beschadigd. Uw zonnepanelen professioneel laten reinigen is daarom de manier om te profiteren van de voordelen zonder de risico’s.

Hoe worden zonnepanelen gereinigd?

Het is belangrijk dat zonnepanelen grondig worden gereinigd. Daarnaast dient het ook met de nodige zorg te worden gedaan om schade te voorkomen. Bij Select Cleaning maken we gebruik van osmose water voor het reinigen. Dit is water dat onder hoge druk wordt gefilterd met puur zuiver water als resultaat.

Dit osmosewater lost het vuil van de zonnepalen op en laat geen kalkresten achter. Dit wordt gebruikt in combinatie met een telescoopborstel. Zo kunnen hardnekkige vlekken veilig worden verwijderd en worden ook alle hoekjes meegenomen. Bij zonnepanelen op grote hoogtes maken wij gebruik van een gevellift, hoogwerker of telescoopslang.

Bereken hier je mogelijke rendement winst

Stap 1 van 2