Zonnepanelen voor uw bedrijf 

Twijfelt u of zonnepanelen voor op uw bedrijfspand een goed idee zijn? In dit artikel vertellen we alles over de voordelen van zonnepanelen en hoe u voor uzelf deze keuze kunt maken. Daarnaast geven we adviezen over hoe u dan uw zonnepanelen zolang mogelijk goed en rendabel kunt houden. 

Een energiezuinig bedrijfspand

Door zonnepanelen op uw dak te plaatsen bespaard u niet alleen energie maar ook kosten. De energie die u gebruikt is ook nog eens groene energie, wat beter is voor de planeet maar ook voor uw energielabel. Hoeveel energie wordt verbruikt en ook welke soort energie bepaald welk energielabel uw bedrijf heeft. Vanaf 2023 moeten alle kantoorpanden van minimaal 100m2 een label hebben van A t/m C. Het is dus verstandig om nu al aan de slag te gaan met groene energie, zodat u zeker op tijd uw bedrijfspand energiezuinig krijgt.

Zonnepanelen voor uw bedrijf een verstandige keuze

Energiekosten besparen 

Zonnepanelen laten plaatsen is een grote investering. Toch is het op de lange termijn een hele slimme investering voor uw bedrijf. Niet alleen op het duurzaamheidaspect maar zeker ook financieel gezien. Afhankelijk van de hoeveelheid zonnepanelen en het energieverbruik van uw bedrijf kunt u de kosten binnen ongeveer 7 jaar terug verdienen. Hierna kunt u echt profiteren van het rendement dat de zonnepanelen opleveren. De panelen kunnen tot wel 30 jaar meegaan, dus zeker op lange termijn een goede investering. 

Subsidie voor zonnepanelen 

Eerst was het mogelijk subsidie aan te vragen voor de aanschaf van zonnepanelen. Dat is nu helaas niet meer zo maar er zijn wel andere regelingen die de aanschaf aantrekkelijk maken. Zo kunt u als ondernemer zijnde de zonnepanelen natuurlijk opgeven als bedrijfskosten en is de BTW aftrekbaar. In sommige gevallen kunt u ook gebruik maken van de Energie Investerings Aftrek. Dit kan belastingtechnisch nog wat extra voordelen opleveren waardoor de investering helemaal snel is terugverdiend. 

Optimaal rendabele zonnepanelen

Om altijd te kunnen profiteren van het volledige rendement van uw zonnepanelen is het van belang dat uw panelen schoon zijn. Zodat zonlicht niet geblokkeerd kan worden door bladeren, sneeuw, stof of ander vuil. Het regelmatig laten reinigen van uw zonnepanelen wordt dan ook aanbevolen. Niet alleen voor optimaal rendement maar ook om uw zonnepanelen een zo lang mogelijke levensduur te geven. Het te lang laten liggen van vuil op de panelen kan namelijk zorgen voor aantasting van de coating of krassen. Dit brengt de levensduur ernstig terug en kan het rendement naar beneden halen.

Zonnepaneel reiniging door Select Cleaning

De professionals van Select Cleaning hebben een ruime ervaring met het grondig en zorgvuldig reinigen van zonnepanelen. Ze maken gebruik van een techniek met osmosewater om uw zonnepanelen veilig te kunnen reinigen. Ook op grote hoogtes reinigen is geen probleem voor ons team. Zo bent u altijd voorzien van schone zonnepanelen en kunt u blijven profiteren van de voordelen. De professionals van Select Cleaning zijn ook op periodieke basis in te huren. Zo heeft u altijd op tijd een professional om u van schone zonnepanelen te voorzien. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wij leveren geen schoonmaakdiensten aan particulieren.