Zonnepanelen schoonmaken in de lente

U hebt gekozen voor zonnepanelen op uw pand om te verduurzamen of energie te besparen. Een goede keuze waar u natuurlijk zoveel mogelijk rendement uit wilt halen. Het rendement van zonnepanelen is in ieder seizoen anders. Daarnaast heeft de ligging van de zonnepanelen en de mate van vuil op de zonnepanelen invloed op het rendement.

Op de eerste twee omstandigheden hebben we geen invloed, op het reinigen van zonnepanelen wel. We vertellen u graag waarom het van belang is dat uw zonnepanelen op tijd en in het juiste seizoen worden gereinigd.

Het belang van schone zonnepanelen

Wanneer u zonnepanelen op uw bedrijfspand hebt geplaatst wil u hier natuurlijk optimaal van kunnen profiteren. Door ervoor te zorgen dat uw zonnepanelen het gehele jaar door schoon zijn kunt u hier zelf aan bijdrage. Niet alleen losliggende bladeren en takken maar ook zand en vuil dat zich hecht aan de panelen kunnen het rendement verminderen. Daarnaast kan vuil dat zich te lang hecht aan de zonnepanelen zorgen voor beschadiging van de panelen. Zo heeft u niet alleen minder rendement, maar is de levensduur van de zonnepanelen ook korter. Het tijdig reinigen van de zonnepanelen is dus een effectieve manier om de levensduur en het rendement van uw zonnepanelen te vergroten.

5 tips voor minder stof op kantoor van schoonmaakbedrijf Select Cleaning

Wanneer mijn zonnepanelen reinigen?

Zoals we hierboven al uitlegden is het belangrijk om het gehele jaar door schone zonnepanelen op uw bedrijfspand te hebben liggen. Wel zijn er momenten in het jaar dat een reinigingsbeurt extra efficiënt kan zijn. De lente is het beste moment voor het reinigen van uw zonnepanelen. In dit seizoen ligt het rendement van de zonnepanelen namelijk gemiddeld het hoogst. Dit door de relatief vele zonuren, maar nog niet al te hoge temperaturen. Deze maanden wilt u er dus zeker voor zorgen dat uw panelen schoon zijn en optimaal kunnen renderen.

Kies het liefst voor het reinigen van de zonnepanelen aan het eind van de winter of aan het begin van de lente. Let wel op dat u de zonnepanelen niet reinigt als er nog kans is op vorst. Als het overgebleven water op de zonnepanelen meteen bevriest kan dit ook leiden tot beschadiging van de panelen. Hoe u zonnepanelen het best zelf kunt schoonmaken kunt u hier lezen. 

Zonnepanelen laten reinigen

Zeker wanneer uw zonnepanelen zich op een hoog dak bevinden of als er sprake is van een grote hoeveelheid zonnepanelen kan het schoonmaken een enorme klus zijn. Daarnaast is het ook een tijdrovende taak wanneer het iets is dat u niet regelmatig doet. Om nog maar niet te spreken over de veiligheidsrisico’s. Daarom kan het interessant zijn om het reinigen van uw zonnepanelen uit te besteden. Uiteindelijk zal dit tijd en dus ook kosten besparen en u bent verzekerd van een professioneel resultaat. Wilt u de gehele lente voorzien zijn van gereinigde zonnepanelen zorg dan dat u op tijd op zoek gaat naar de juiste professionals. Zo loopt u geen rendement mis in de beste maanden voor uw zonnepanelen. 

Zonnepaneel reiniging door Select Cleaning

De professionals van Select Cleaning hebben een ruime ervaring met het grondig en zorgvuldig reinigen van zonnepanelen. Ze maken gebruik van een techniek met osmosewater om uw zonnepanelen veilig te kunnen reinigen. Ook op grote hoogtes reinigen is geen probleem voor ons team. De professionals van Select Cleaning zijn ook op periodieke basis in te huren. Zo heeft u altijd op tijd een professional om u van schone zonnepanelen te voorzien. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wij leveren geen schoonmaakdiensten aan particulieren.