Zonnepanelen reiniging bij Select Cleaning

Als u de investering hebt gedaan in zonnepanelen voor uw bedrijfspand, dan wilt u daar natuurlijk alles uithalen. Zonnepanelen leveren het meeste rendement op als ze echt goed schoon zijn. Het is daarom belangrijk om regelmatig uw zonnepanelen te controleren op vuil en indien nodig te reinigen.

Zonnepanelen reiniging bij Select Cleaning

Hoe vaak moeten zonnepanelen gereinigd worden?

De nodige frequentie van reinigen hangt van verschillende factoren af. Bijvoorbeeld op welke hoogte de zonnepanelen zijn geplaatst, de omgeving zoals bijvoorbeeld bomen of vogels en de hoeveelheid regenval. Afhankelijk hiervan kan bepaald worden hoe snel de zonnepanelen weer toe zijn aan een reinigingsbeurt.

Het is daarom verstandig om een aantal keer per jaar te checken of de zonnepanelen nog schoon zijn. Zo niet dan is het belangrijk om zo snel mogelijk de panelen te laten reinigen, voor een optimaal rendement. Vaak is eens per jaar voldoende, wij denken graag met u mee wat voor uw zonnepanelen het meest optimaal is.

Wat is de optimale tijd voor het schoonmaken van zonnepanelen?

Wij raden natuurlijk aan om zodra er zich teveel vuil of stof op de zonnepanelen bevindt de panelen te laten reinigen. Wel is het zo dat rond april de ideale tijd is voor het reinigen van zonnepanelen. De meeste zonuren vinden in Nederland namelijk plaats tussen mei en juli. Door in het voorjaar uw zonnepanelen te laten reinigen weet u zeker dat uw optimaal kunt profiteren van deze toekomstige zonuren.

Hoe worden zonnepanelen schoon gemaakt?

Hoe worden zonnepanelen gereinigd?

Het is belangrijk dat zonnepanelen grondig worden gereinigd maar daarnaast ook voorzichtig. Zonnepanelen zijn sterk maar moeten wel met zorg worden schoongemaakt. Zo voorkom je krasjes, scheurtjes of vlekken op het glas die de zonnepanelen kunnen aantasten. Regelmatig en met zorg reinigen zorgt voor schone zonnepanelen, optimaal rendement en een langere levensduur van de panelen.

Bij Select Cleaning maken wij gebruik van osmose water voor het reinigen van uw zonnepanelen. Dit is water dat onder hoge druk gefilterd wordt, hierdoor blijft er zeer zuiver water over. Dit water trekt vuil aan, lost vuil op en laat geen resten achter zoals kalk. Dit water gebruiken we in combinatie met een telescoop borstel, zodat we ook echt in alle hoekjes komen.

Zonnepanelen liggen vaak op grote hoogtes. Voor de professionals van Select Cleaning is het dan ook geen probleem om zonnepanelen op hoge daken te reinigen. Met gebruik van een gevellift of hoogwerker en een telescoopslang is voor het team van Select Cleaning niets te gek.

Zonnepaneel reiniging voor uw bedrijf?

Denkt u dat het interessant kan zijn om uw zonnepanelen te laten reinigen door Select Cleaning? Hieronder kunt u contact met ons opnemen of een offerte opvragen. Het is mogelijk om te kiezen voor eenmalige reinigen van uw zonnepanelen of voor structurele inzet van onze professionals.

Wij denken graag met u mee over hoe wij zonnepaneelreiniging het best kunnen inzetten voor uw kantoor, school of bedrijfsruimte. Zodat u optimaal kunt profiteren van de voordelen van zonne energie en wij kunnen bijdragen aan de levensduur van de zonnepanelen.