Hoe was je ramen zonder strepen?

Schone ramen, dat heerlijke gevoel van weer door blinkende ramen naar buiten te kunnen kijken. Een klus die vaak loont, behalve als je geen streeploos schone ramen krijgt. Dan zorgt deze klus vaak voor frustratie en daarom wordt het ook zo vaak uitgesteld. Zeker bij grote gebouwen en kantoorpanden die enorm veel ramen hebben, wordt het zemen van de ramen langer uitgesteld dan nodig. Ontzettend zonde want schone ramen zorgen voor een frisse uitstraling van het pand en zorgen binnen ook nog eens voor een gezondere lucht en meer licht. Maar hoe zorg je nu dat het wassen van de ramen een streeploos resultaat oplevert?

Welke benodigdheden voor het wassen van ramen?

Zorg dat u niet bespaard op de materialen voor het wassen van de ramen. Vooral een goede trekker is het geheim voor streeploze ruiten. Gebruik een stevige trekker van metaal, dus geen goedkope van plastic. Daarnaast is het heel belangrijk om te checken of de rubbers niet te oud zijn. Als de trekker er al lang ligt of al een tijdje in de winkel hangt kan het rubber gaan uitdrogen. Er ontstaan dan hele kleine scheurtjes in, die ziet u vaak niet maar zorgt wel voor druppels en strepen op je ramen. 

5 tips voor minder stof op kantoor van schoonmaakbedrijf Select Cleaning

Maak het uzelf ook niet te moeilijk met het schoonmaakmiddel dat u gebruikt. Een sopje met warm water en een scheutje afwasmiddel werkt het best. Gebruik geen glasreinigers zoals Glassex. Dit is een snelle oplossing om schoon ogende ramen of spiegels te krijgen maar het maakt deze eigenlijk alleen vettig. Zijn de ramen heel erg vet of vies dan kan een klein scheutje ammoniak wonderen doen.

Hoe krijgt u streeploos schone ramen?

Maak een spons nat in het warme sop en knijp deze goed uit. Een te natte spons kan ervoor zorgen dat er teveel water achterblijft en dit geeft vlekken. Maak nu de ramen grondig schoon met ronddraaiende bewegingen. Ramen buiten trekt u het best droog van boven naar beneden. Terwijl ramen binnen het best van links naar rechts worden droog getrokken. Dit is zodat duidelijk te zien is waar nog strepen zitten: aan de binnen- of buitenkant. Blijft u toch nog strepen zien? Gebruik dan een krantenpapier prop om deze weg te boenen.

Een glazenwasser inhuren

Lukt het toch niet om uw ramen streeploos schoon te krijgen of besteed u deze klus liever uit? Twijfel dan niet om een professionele glazenwasser in te huren voor het reinigen van uw ramen. Onze professionals hebben jaren ervaring met het grondig en streeploos reinigen van uw ramen, zowel binnen als buiten. Ook het reinigen van ramen op grote hoogtes is geen probleem voor het team van select cleaning.

Bent u benieuwd naar wat wij op het gebied van glasbewassing voor uw bedrijfspand kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ook kunt u bij ons terecht voor periodieke schoonmaakwerkzaamheden. Zo bent u altijd voorzien van schone ramen en heeft u geen last van wachttijden. 

Wij leveren geen schoonmaakdiensten aan particulieren.