Kantoor schoonmaken na corona

Het schoonmaken van een kantoorpand is altijd een belangrijke taak. Wanneer er in een bedrijf sprake is geweest van een virusuitbraak zoals covid-19 is dit echter noodzakelijk. Niet alleen om weer een schone werkomgeving te creëren, maar ook om verdere verspreiding te voorkomen. Het team van Select Cleaning legt hieronder aan u uit waar u op moet letten bij het schoonmaken van uw pand na een virusuitbraak in uw bedrijf. 

Waarom schoonmaken na corona

Bij het schoonmaken van het kantoorpand nadat een medewerker ziek is geworden is voorzichtigheid geboden. Ook al is de medewerker op dit moment thuis of is de besmetting voorbij, het virus kan zich nog steeds in uw pand bevinden. Virusdeeltjes kunnen tot wel 9 dagen actief blijven op oppervlaktes als bureaus, toetsenborden of deurklinken. Het is daarom van belang om altijd grondig te reinigen en desinfecteren na een besmetting om verdere verspreiding te voorkomen.

5 tips voor minder stof op kantoor van schoonmaakbedrijf Select Cleaning

Reinigen of desinfecteren

Er zit een wezenlijk verschil tussen het reinigen of desinfecteren van oppervlaktes. Bij het reinigen worden daadwerkelijk bacteriën, virussen en vuil verwijderd. Dit kan door water, zeep of andere reinigingsmiddelen in combinatie met een doek. Bij het desinfecteren van oppervlaktes worden bacteriën en virussen gedood. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van hitte, alcohol of desinfecterende middelen.

Beiden zijn belangrijk voor een veilige en coronaproof schoonmaak. Door het desinfecteren zorgt u ervoor dat de virussen geen kans maken zich te verspreiden. Wel kan er zo nog vuil achterblijven op de oppervlakken. Daarom is het ook belangrijk het gehele pand te reinigen, zodat het niet alleen veilig is, maar ook schoon oogt en voelt. 

Covid proof schoonmaken

Het is belangrijk om op een veilige en gronde manier uw kantoorpand te reinigen. Niet alleen na besmetting, maar eigenlijk altijd wanneer een ziekte heerst zoals in het griepseizoen. Dit zorgt niet alleen voor een veilige werkomgeving, maar geeft ook uw medewerkers een vertrouwd gevoel. Op een schone en veilige plek werken draagt bij aan de gezondheid en productiviteit.

De belangrijkste stap is het reinigen en daarna schoonmaken van gebruiksoppervlakken. Denk hierbij aan bureaus, toetsenborden, muizen, lichtknopjes, kastjes, traprelingen en deurklinken. Daarnaast mogen ook zeker de keuken en het toilet niet overgeslagen worden.

Het extra grondig en heet reinigen van bestek en servies is geen overbodige luxe. Dit is namelijk één van de voorwerpen waarop bacteriën en virussen zich snel verspreiden. Denk hierbij dan ook aan het heet wassen van handdoeken en theedoeken, maar ook ander textiel zoals gordijnen, kussen of bekleding.

Draag bij het schoonmaken het liefst bescherming zoals handschoenen en eventueel een mondkapje. Zo zorgt u ervoor dat u geen onnodig risico loopt tijdens de reiniging van uw pand.

Preventief schoonmaken

Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Zorg er daarom voor dat uw kantoor regelmatig en grondig wordt gereinigd. Zo kunt u de verspreiding van ziekmakende bacteriën en virussen voor zijn. Dit bespaart niet alleen ziektekosten, maar uiteindelijk ook tijd en geld.

De professionals van Select Cleaning hebben een ruime ervaring met het grondig en zorgvuldig reinigen van bedrijfspanden. Ze weten hoe een kantoor op een veilige en juiste manier schoongemaakt kan worden. Ze nemen alle nodige voorzorgsmaatregelen en gebruiken duurzame producten om hygiënisch schoon te maken. De professionals van Select Cleaning zijn ook op periodieke basis in te huren. Zo bent u altijd voorzien van een veilig en schoon pand. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wij leveren geen schoonmaakdiensten aan particulieren.