Zonnepanelen reiniging bij Select Cleaning

Een slimme en duurzame keuze voor de vloer van uw kantoorpand: tapijt of vloerbedekking. Het geeft een warme sfeer, is goed voor de akoestiek en blijft lang mooi. Voor die lange levensduur is alleen wel het juiste onderhoud nodig. Door op de juiste manier met uw tapijt om te gaan kan het jaren mee en blijft het ook hygiënisch en schoon.

Door onze jarenlange ervaring met het reinigen van verschillende ruimtes weten we bij Select Cleaning precies hoe u dit het best kunt doen. In dit artikelen leggen we u graag uit wat u kunt doen om uw tapijt een lang leven te geven.

Hoe onderhoud je een tapijt op kantoor?

Hoe kunt u uw tapijt dagelijks reinigen?

Soms is een simpel advies wel het beste advies. Stofzuigen is namelijk dé manier om uw tapijt of vloerbedekking goed schoon te houden. Bij intensief gebruik is dagelijks stofzuigen het advies, bij minder intensief gebruik kan twee keer per week volstaan. Dit is niet alleen hygiënisch: stof en vuil worden namelijk verwijderd door het stofzuigen. Ook zorgt het uiteindelijk voor een langere levensduur van uw vloer. Hardnekkige vlekken ontstaan minder snel en ook looppaden komen zo minder snel in het tapijt. Het stofzuigen zorgt er namelijk voor dat de vezels van het tapijt in de juiste vorm blijven en niet worden platgelopen.

 

Hoe voorkomt u een een vies tapijt?

Het is belangrijk om tapijt vanaf het begin af aan goed te reinigen. Als u dit namelijk goed bijhoudt krijgen bacteriën en vuil minder kans. Door regelmatig grondig te stofzuigen kom je al een heel eind met het verwijderen van vuil. Maar voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Door te zorgen dat er minder vuil op het tapijt kan hechten, voorkom je al een heel deel van de hardnekkige vlekken. Een simpele maar effectieve oplossing hiervoor zijn loopmatten. Bij de ingang van bepaalde ruimtes of het kantoorpand, zo krijgt viezigheid van buiten geen kans op uw tapijt of vloerbedekking.

Hoe worden zonnepanelen schoon gemaakt?

Vlekken verwijderen uit een tapijt?

Een van de nadelen van tapijt zult u misschien denken: bij een vlek is het niet meer te redden. Gelukkig is dat niet het geval, als u er maar snel genoeg bij bent. Vooral vlekken die te lang in tapijt of vloerbedekking blijven zitten zijn moeilijk of niet meer te verwijderen. Het vuil hecht dan teveel aan de vezels van de stof en worden letterlijk in het tapijt gelopen. Zit er een vlek op uw vloer, zorg dan dat deze zo snel mogelijk schoongemaakt wordt.

Gaat het om een natte vlek, zorg dan dat al het vocht wordt geabsorbeerd voordat u begint met schoonmaken. Dit doet u door de vlek te deppen, wrijf nooit over de vlek. Als u de vlek wilt verwijderen doe dit dan altijd van buiten naar binnen, zodat de vlek niet groter wordt. Gebruik voor het reinigen nooit schoonmaakmiddelen die agressief zijn of zeep bevatten. Dit lijkt namelijk goed te werken maar kan op lange termijn juist vlekken of verkleuring veroorzaken.

Krijgt u de vlek zelf niet uit het tapijt verwijderd? Dan komt één van onze professionals graag langs om uw tapijt te reinigen.

Wanneer laten reinigen door een specialist?

Het is belangrijk dat een tapijt of vloerbedekking op tijd grondig gereinigd wordt. Dit is om ervoor te zorgen dat er geen hardnekkig vuil kan hechten aan de vezels van het tapijt. Dit is namelijk niet hygiënisch maar kan ook zorgen voor vlekken die moeilijk te verwijderen zijn.

Een keer per drie jaar uw vloerbedekking professioneel laten reinigen is zeker geen overbodige luxe. Natuurlijk is het verstandig om het tapijt tussentijds te laten reinigen bij hevig gebruik of wanneer er vlekken in het tapijt ontstaan zijn.

Hieronder kunt u een offerte opvragen of een afspraak maken voor het professioneel laten reinigen van uw tapijt of vloerbedekking. Zo zorgen we er samen voor dat u nog jarenlang kunt genieten van een schone en mooie vloer in uw kantoorpand.