Een nieuw schooljaar, een schone school

Een nieuw schooljaar vraagt om een schone en opgeruimde school. Letterlijk een fris begin van dit nieuwe leerjaar. Aan het eind van het vorige schooljaar zijn de klaslokalen opgeruimd en was er ruimte om aan de slag te gaan met de grote schoonmaak. Toch is het nog een hele klus, de school schoon krijgen voor de nieuwe klassen. Hoe u dit kunt aanpakken en waarom het zo belangrijk is, dat leggen we u graag uit.

Schoonmaakbedrijf voor scholen

Ruim op en gooi weg

Om goed te kunnen schoonmaken is het van belang dat er zo weinig mogelijk spullen liggen. Gooi al het overbodige weg zoals overgebleven knutselwerkjes en toetsen. Daarnaast is dit ook het moment eens alle spullen goed uit te zoeken. Wordt al het speelgoed echt gebruikt en kan de bak met gevonden voorwerpen eens geleegd worden? Zorg dat zoveel mogelijk losse spullen opgeborgen kunnen worden in lades of kasten. Hierdoor is het makkelijker schoon te houden en krijg je nergens een verzameling van stof en bacteriën.

De grote schoonmaak

Nu alle overbodige spullen zijn weggegooid of opgeborgen is het tijd om aan de slag te gaan met het reinigen van alle grote oppervlakken. Natuurlijk wordt er elke dag wel gepoetst op school maar voor het echt grondige werk is dan vaak geen tijd. Een lokaal staat namelijk altijd vol met tafels, kasten en projecten waar aan gewerkt wordt. De vakanties zijn het moment om alles eens echt grondig onder handen te nemen.

Alle tafels en kastjes van binnen en van buiten poetsen. Alles van de grond en de dweil goed door de lokalen en gangen heen. Ook voorwerpen en ruimtes die normaal minder aandacht krijgen zoals kapstokken, de lerarenkamer en de printruimte zijn nu aan de beurt. Wanneer de scholen helemaal leeg zijn is er letterlijk ruimte voor de grote schoonmaak.

Hygiëne op school

Als er op één plek hygiëne bovenaan de prioriteitenlijst moet staan is het wel een school. Kinderen worden nu eenmaal sneller ziek omdat hun afweersysteem nog in ontwikkeling is. Daarnaast letten kinderen zelf nog minder op hun hygiëne dan volwassenen. Ook komen ze de hele dag lichamelijk met elkaar in aanraking, hierdoor verspreiden bacteriën en virussen sneller. Het is dus van belang dat de plek waar kinderen leren, spelen en eten altijd schoon is. De klaslokalen zelf en toiletten zijn hierbij het belangrijkst omdat hier het meeste verschil gemaakt kan worden. Zorg dus dat deze in de vakanties maar daarnaast dus ook elke dag grondig worden gereinigd.

Opruimen voor meer concentratie

Het is bewezen dat een schone, frisse en opgeruimde omgeving zorgt voor meer rust in het hoofd. Dit geldt ook voor kinderen, een rustige omgeving zorgt ervoor dat zij zich beter kunnen concentreren. Ze zijn minder snel afgeleid door rondslingerende spullen of viezigheid. Daarnaast geeft het kinderen rust als ze weten waar hun spullen liggen en waar ze materialen weer kunnen opbergen. Je geeft ze ook meteen het goede voorbeeld: een schone en opgeruimde omgeving is belangrijk. Het zorgt ervoor dat kinderen beter leren, zich meer ontspannen voelen en minder snel ziek worden. Het loont dus zeker om voldoende tijd en aandacht te besteden aan een schone leeromgeving

Select Cleaning voor uw schoonmaak

Is er te weinig tijd, personeel of expertise om zelf de school grondig te reinigen? Dan kunt u natuurlijk de hulp van een professioneel team inschakelen. Bij Select Cleaning hebben we ruime ervaring in het reinigen van grote ruimtes zoals scholen. Wij denken graag met u mee hoe we uw schoolgebouw weer kunnen laten stralen. Ook voor periodieke schoonmaakwerkzaamheden bent u bij Select Cleaning aan het juiste adres. Voor vragen of een offerte kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Laat ons weten waar wij u bij kunnen helpen of stel uw vragen als u die heeft via het contactformulier hieronder.