De grote zomerschoonmaak

Beginnen bij u de kriebels ook al, voor de jaarlijkse zomerschoonmaak? Nu de zon weer gaat schijnen en de dagen langer worden lijkt het wel alsof we het nog belangrijker vinden dat onze omgeving schoon is. Een fris windje door de gewassen ramen en wat verkoeling zoeken in een opgeruimde ruimte.

Niet alleen thuis maar juist ook op werk is een grote schoonmaak soms gewoon nodig. Even echt die schoonmaaktaken doen die anders blijven liggen en letterlijk een frisse start maken. We helpen u hier graag mee maar eerst alvast wat tips zodat u zelf al aan de slag kunt gaan met de zomerschoonmaak.

De grote zomerschoonmaak door een schoonmaakbedrijf

Ruim alles op

Om echt goed schoon te maken is het belangrijk dat een ruimte zo leeg en opgeruimd mogelijk is. Dit werkt lekker efficiënt, want u houdt niet alles twee keer in uw handen tijdens het schoonmaken. Het scheelt een hoop tijd en dat zorgt ervoor dat u waarschijnlijk meer kunt schoonmaken en de motivatie niet verliest. Daarnaast zorgt het er ook voor dat u op plekken schoonmaakt die normaal volstaan met spullen.

Gooi weg en digitaliseer

Ook is het een mooi moment om te bekijken of alle spullen in de ruimte nog wel nuttig zijn. Is er in de loop der tijd misschien een hoop rotzooi bijgekomen die niet per se nodig is? Gooi op dit moment dan ook vooral wat spullen weg. Want hoe minder rompslomp, hoe makkelijker de ruimte schoongemaakt kan worden en schoon kan blijven.

Papierwerk is een van de dingen waar je een groot verschil kunt maken. Zeker op een kantoor wordt veel geprint wat vaak maar tijdelijk nodig is. Duik eens in die stapels papierwerk, welke documenten kunnen simpel worden weggegooid en welke documenten kunnen gedigitaliseerd worden? Zoveel mogelijk documenten online bewaren is niet alleen veilig en overzichtelijk, het geeft ook rust en zorgt voor minder troep.

De grote schoonmaak

Het wekelijkse schoonmaak rondje is prima om het bedrijfspand er netjes en fris uit te laten zien. Alleen soms is het gewoon nodig om eens echt grondig aan de slag te gaan. Niet alleen de oppervlakte schoonmaken dus maar ook alle hoeken en plekken waar u normaal niet bij kunt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het leeghalen van kastjes en lades. Als u toch alles aan het opruimen en weggooien bent is dit een mooi moment om alles van binnen eens goed schoon te maken. Schuif de meubels ook eens aan de kant, het zal u soms verbazen wat zich daar achter of onder kan verzamelen aan viezigheid en stof.

Stralende ramen

Last but not least, het schoonmaken van de ramen. Juist in de zomer worden ramen snel vuil. Het regent minder en er komt makkelijker zand of stof op. Ook valt het met de zon nog meer op als uw ramen niet zuiver zijn. Neem dus zeker ook alle ramen en kozijnen mee tijdens de zomerschoonmaak.

Een frisse start na de zomer

Last but not least, het schoonmaken van de ramen. Juist in de zomer worden ramen snel vuil. Het regent minder en er komt makkelijker zand of stof op. Ook valt het met de zon nog meer op als uw ramen niet zuiver zijn. Neem dus zeker ook alle ramen en kozijnen mee tijdens de zomerschoonmaak.

Select Cleaning voor uw zomerschoonmaak

Is uw kantoorpand of schoolgebouw nu ook toe aan een grote schoonmaak maar heeft u zelf niet de zin of tijd om dit te doen? Dan helpen wij van Select Cleaning u graag verder


Laat ons weten waar wij u bij kunnen helpen of stel uw vragen als u die heeft via het contactformulier hieronder.