5 tips voor minder stof op kantoor

Het kan ontzettend afleiden, een bureau waar elke dag meer stof op lijkt te verzamelen. Daarnaast ziet het er ook niet representatief uit en is het niet gezond om in een vieze omgeving te zijn. Genoeg redenen dus om een kantoor zo stofvrij mogelijk te houden. Maar waar komt dat stof nu vandaag en hoe kunt u uw kantoor zo schoon mogelijk houden? Wij leggen het uit en geven u hieronder 5 tips.

5 tips voor minder stof op kantoor van schoonmaakbedrijf Select Cleaning

Waar komt stof vandaan?

Stof lijkt gewoon stof maar het is een verzameling van verschillende dingen. De mens zelf is de grootste bron voor het stof dat ontstaat, dit zijn namelijk haren en huidschilfers. Ook pluisjes van kleding, dode insecten en etensresten zijn oorzaken van het stof. Een combinatie van dit alles zorgt dus door de ophoping van stof in kantoorruimte. Voorkomen is lastig, buiten de standaard hygiëne maatregelen om. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die u kunt doen om uw kantoor toch stofvrij te krijgen.

Begin met stofzuigen

Dit is natuurlijk ontzettend vanzelfsprekend maar daardoor niet minder belangrijk. Door regelmatig te stofzuigen voorkomt u dat stof zich in hoeken en gaten gaat verzamelen. Juist onder meubels, achter kasten en in kiertjes blijft stof liggen. Kies er dus voor om zeker iedere dag één keer goed te stofzuigen. Is er geen tijd om de hele ruime steeds onder handen te nemen, kies dan voor de belangrijkste stukken. Stofzuig dan juist de kieren en hoekjes en plekken waar stof zich verzameld. De grotere stukken van de vloer kunt u dan op een later tijdstip meepakken.

Zo min mogelijk stoffering

Van kleding komt veel stof af, maar hier is helaas weinig aan te doen. Wel kunnen stoffen zoveel mogelijk beperkt worden op een kantoor. Denk bijvoorbeeld na over de soorten meubels die u neerzet. Zijn dit stoffen of leren stoelen en kiest u voor kussens op de bank of is hier een andere oplossing voor. Ook gordijnen zijn een bron van stof dus kies daar liever voor andere raambekleding. Door deze bewuste keuzes te maken kunt u een deel van het stof al voorkomen.

Een schone wasmachine en droger

Niet op iedere werkplek zal deze staan, maar menig kantoor wast zelf de handdoekjes bijvoorbeeld. In een wasmachine en droger gaat in de loop van de tijd veel stof zitten. Maak regelmatig de filters van beiden schoon om te voorkomen dat dit stof verspreidt. Gooi dit stof het liefst meteen buiten weg of deponeer het in een dichte zak.

Ruim etensresten op

Hoe gek het ook klikt, etensresten zorgen voor veel stof. Het laat namelijk hele fijne stofdeeltjes los. Daarnaast kunnen er ook insecten op afkomen, die op hun beurt weer voor meer stof zorgen. Maak de keuken van het kantoor dus regelmatig schoon en zorg dat restjes eten goed worden opgeborgen en afwas snel wordt weggewerkt.

Laat de ventilatie reinigen

Door de ventilatie wordt er natuurlijk lucht gecirculeerd, hierdoor zal stof zich ook verspreiden door de hele ruimte. Daarnaast kunnen de roosters in de loop van de tijd wat vettig worden waardoor stof blijft plakken. Zorg ervoor dat de buitenkant regelmatig met een doek wordt afgenomen. Vergeet daarnaast ook zeker niet om de binnenkant goed te reinigen en de filters regelmatig te verwisselen.

Professionele schoonmaak

Met onze tips kunt u al de eerste stappen zetten om uw werkruimte zo schoon en stofvrij mogelijk te krijgen. Toch kan het fijn zijn om uw kantoor door een professioneel team te laten reinigen. Dit scheelt u veel tijd en zorgt ervoor dat alles echt grondig wordt schoongemaakt. U kunt kiezen voor eenmalige reinigingswerkzaamheden of periodieke schoonmaakdiensten. Heeft u vragen dan kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.